1. Ana Sayfa
  2. Rehber
  3. League Of Legends Hakkında Genel Bilgiler

League Of Legends Hakkında Genel Bilgiler

league-of-legends

League Of Legends

League Of Legends yani  lol dünya çapında kısa sürede  büyük kitlelere ulaşmış  bir pvp rekabet oyunudur. League Of Legend oyunun en popüler haritası Sihirdar Vadisidir. Oyunda 5 rol ve 3 koridor bulunur.

Koridorlar ve Roller :

Üst koridor (top lane) : Genel olarak tank ve dövüşçü adı altında toplanmış şampiyonlar oynanır ama büyücü ve nişancı şampiyonları görmemiz de mümkündür. Üst koridorda oynarken yapmanız gereken kulenizi korumak ve minyon kesmeye çalışmaktır. Genelde oynanan şampiyonlar dövüşçü veya tank olduğu için üst koridor şampiyonlarını katletmek diğer şampiyonlara göre daha zordur.

Orta koridor (middle lane): Orta koridor genellikle yetenek gücü taşıyıcılarının ya da suikastçi şampiyonların oynanmak üzere seçildiği koridordur. Orta koridor oyuncusu hem üst ormandan hem de alt ormandan baskınlara açık olduğu için gereksiz ittirme ve hareketlerden kaçınmalıdır. Totemli oynamalıdır ve diğer koridorların durumuna göre diğer koridorlara baskın atmalıdır. Genelde karşı takımın oyun içi kompozisyonuna göre seçilmelidir ve bir adım ileriyi görerek oynamalıdır. Seçilen şampiyona göre genellikle çabuk katledilirler ama hasarları çok yüksektir.

Alt koridor (bottom lane): Alt koridorda 2 rol bulunur. Bunlar :

 Saldırı gücü taşıyıcısı (atack damage carry): Saldırı gücü taşıyıcısı şampiyonlar genellikle nişancı kategorisine girer ama şu anki süreçte farklı şampiyonlar da bu rolde   oynanabiliyor. Fakat genel olarak bu koridorda nişancılar minyon keserek ve eşyalarını tamamlayarak takımların devamlı hasar kaynağı olurlar. Kırılgan olan bu şampiyonlar iyi korunmadıkları taktirde ve çok önde kaldıkları zaman çabuk ölerek işlevsiz hale gelebiliyorlar. Bu sebeple bu rolde oynayan oyuncular destekleri ve takım arkadaşları tarafından korunmak zorundadırlar.

Destek (support): Bu rolde oynayan oyuncular kendilerini nişancılarını korumaya adayan oyunculardır. Aldıkları eşyaları da buna yönelik alırlar ve genellikle bu şampiyonlar kitle kontrolleri olan ve takım arkadaşlarına can ya da kalkan kazandırabilen şampiyonlardır.

Ormancı (jungler): Bu rolde oynayan oyuncular tercihlerini genellikle suikastçi ya da ön saf şampiyonlarından yana kullanırlar. Bu oyuncular sihirdar büyüsü olarak  çarp alırlar ve ormandaki yaratıkları katlederek güçlenirler. Bu oyuncular koridorları dolaşarak karşı takıma baskın atmaya ve karışı takımı  rahatsız etmeye çalışırlar. Suikastçi seçen oyuncular karşı takımın taşıyıcısını katletmeye çalışır ve karşı takımın hasar kaynaklarını azaltmaya çalışır. Ön saf şampiyonu seçen oyuncular ise takım savaşı çıkartmak ve karşı takımın hasarını tanklamak için çabalar.  Aynı zamanda ejder ve baron gibi orman yaratıklarını katlederek takımlarına güç kazandırmaya çalışırlar.

OyunCukuru.Org de Sizleri Neler Bekliyor…

– Oyun ve Teknoloji Dünyasından Son Gelişmeler.
– Steam ve Diğer Platformlardaki Oyunlar Hakkında Detaylı Bilgi ve İncelemeler.
– Bedava Steam Kodları.
– Yeni çıkacak oyunların Tanıtım Videoları.
– Piyasaya yeni sürülecek Oyunların İlk İncelemeleri.
– Teknolojik Araç ve Gereçler (PC Bileşenleri, Oyun Konsolları) Hakkında Bilgiler.

    Yorum Yap